Нищать майно громади: У Тернополі хлопці нахуліганили в сучасному ліфті на пішохідному мості

26.01.2021 00:13   Опубліковано : Галина Кіт
Джерело: TeNews

Не так давно у місті відкрили пішохідний міст неподалік Збаразького кільця. Він створений за сучасними технологіями та має всі шанси стати архітектурною окрасою Тернополя.

На жаль, видається так, що деякі представники молодого покоління не зацікавлені в бережному ставленні до моста, котрий значно спрощує пересування містом. Таке враження виникає після перегляду відео з камер спостереження, що функціонують всередині споруди. Ролики на своїй сторінці у соцмережі оприлюднив Святослав Журовський.

Так, з кадрів помітно, як кілька парубків гуртом втискуються в ліфт. Один з юнаків перед тим, як потрапити до кабінки викидає в газон пляшку. Згодом компанія грубо повертає камеру відеоспостереження в ліфті у зворотній бік — до стіни.

На іншому відео помітно, як юнак плює вниз, стоячи біля перил. Товариство дружно палить цигарки, потім один із молодих чоловіків кидає недопалком. Мабуть, цілячись у свого друга. Той, до слова, саме викликав ліфт і, не шкодуючи сил, копнув двері.

Поліція вже розшукує молодь, що у такий спосіб «розважалася» на пішохідному мості. Вчинки парубків можуть розцінювати, як дрібне хуліганство. Юних тернополян закликають самостійно прийти до поліції та пояснити мотиви поведінки. Про місцезнаходження осіб, зафіксованих на відео, правоохоронці просять повідомляти і містян. 

 
 

Прикро, але саме через такі дії руйнується й виходить з ладу майно Тернопільської громади. Вчинки вандалів гальмують розвиток обласного центру, створюють негативний імідж Тернополя, спотворюють образ нашого сучасного міста серед туристів.

Доречно згадати й про те, що ліфти в мості спроектовані, перш за все,  задля зручності маломобільних громадян — осіб з інвалідністю, батьків з дітьми, пенсіонерів тощо. Тому поломка кожного ліфта може перетворитися для осіб із цієї категорії населення на величезну проблему.

Тож, без сумніву, всім нам варто бути уважнішими та дбайливішими як у ставленні до комунального майна, так і до потреб людей, які живуть поряд. Хотілося б, щоб до цих побажань дослухалися і компанії молодих людей з відео.

Галина Кіт


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews