У Рівному відбувся семінар, присвячений темі складання паспортів бюджетних програм

28.01.2021 09:13   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
На базі ULEAD Рівненський регіональний офіс Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe відбувся семінар, присвячений темі складання паспортів бюджетних програм місцевих бюджетів та звітів про їх виконання.
 
Учасниками заходу стали посадові особи місцевих фінансових органів, представники головних розпорядників бюджетних коштів територіальної громади тощо. Захід викликав значний інтерес, адже участь у ньому узяло понад 70 осіб.
 
Захід відбувся, аби ознайомити учасників з особливостями застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі, основними вимогами складання паспортів бюджетних програм та внесенням змін до них; проаналізувати взаємозв’язок цільових та бюджетних програм, відповідність форм бюджетного запиту та паспорту бюджетної програми.
 
З вітальним словом до присутніх звернувся керівник Рівненського РО Руслан Сивий. Він зауважив, що Програма «U-LEAD з Європою» комплексно працює над питанням посилення спроможності територіальних громад і проводить різноманітні заходи та консультації у регіональних офісах по всій Україні своїми силами та за допомогою залучених експертів. Зауважимо, що учасниками заходу стали й досвідчені фінансисти, і ті, що нещодавно долучилися до роботи в органах місцевого самоврядування.
 
На початку заходу радниця Рівненського РО Ірина Кондратюк відмітила, що з 2019 року програмно-цільовий метод застосовується повсюдно на рівні місцевого бюджету. Він здатний визначити пріоритети соціально-економічного розвитку території, ефективно розподілити доходи та видатки бюджету, сприяти виробленню довготермінової стратегії.
 
"Йдеться про правильний рух від утримання до досягнення результатів", - додала вона. Також експертка розповіла, що цей метод добре працює закордоном.
 
Під час заходу детально обговорили:
  •  законодавчі підстави та нормативно-правову базу застосування програмно-цільового методу
  •  вимоги до складання паспорта бюджетної програми
  •  результативні показники в паспорті бюджетної програми
  •  звіт про виконання паспорта бюджетної програми
"Захід украй важливий, адже його учасники вдосконалили свої знання щодо розробки паспорта бюджетної програми та його результативних показників. Отримали навички з формування кодів програмної класифікації видатків, - резюмувала Ірина Кондратюк.
 
Джерело: Рівненський регіональний офіс Програми ULEAD з Європою

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews