Прем’єру вистави «Одного разу в морзі» покажуть у Тернополі 6 лютого

29.01.2021 13:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Прем’єра вистави «Одного разу в морзі» відбудеться 6 лютого у Тернопільському обласному драмтеатрі ім. Т.Шевченка. Готує її тернопільський актор, який вперше у ролі режисера-постановника - Дмитро Чоповський.

«Коли я перечитував цю п’єсу – вона мене зацікавила. Потім я створив музичне оформлення, поспілкувався з акторками і вони погодилися  грати у п’єсі. Це вистава за мотивами сучасної української п’єси  драматургині Неди Нежданої - «Той, що відчиняє двері». У виставі порушується тема людей-«пристосуванців», які не хочуть брати на себе відповідальність і щось змінювати. У центрі подій - санітарка моргу і «помилковий» труп, які опинилися замкненими у морзі. Їм телефонують невідомі й жінки намагаються зрозуміти що сталося, трактують ситуацію надто кардинально: то думають, що це війна, то потойбіччя, то - політичний переворот, то - напад бандитів. Дивує те, що героїні легко і з гумором пристосовуються до будь-якого абсурду. Ця п’єса має вже понад 30 постановок у світі», - каже Дмитро Чоповський.

Ролі виконують - заслужена артистка України Оксана Малінович та актриса Оксана Левків.

Сценографія та костюми – заслужений художник України Григорій Лоїк.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews