На Рівненщині вшанували пам’ять героя України, який загинув на Сході

30.01.2021 21:05   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: ITV

29 січня минає 6 років відтоді, як під час прямого влучання в танк, під час виконання бойового завдання у зоні проведення АТО/ООС, зник безвісти старший солдат Тарас Гарбарчук.

Відтак, учора, 29 січня, до меморіальної дошки на честь загиблого захисника України, встановленої на фасаді Гощанської ЗОШ, рідні, знайомі, друзі, педагоги поклали квіти.

Тарас Анатолійович Гарбарчук народився 14 вересня 1995 року та проживав у Гощі. З 2013 року служив за контрактом у Збройних Силах України.29 січня 2015 року солдат Гарбарчук Т.А. під час виконання обов’язків військової служби поблизу міста Вуглегірськ Донецької області внаслідок попадання снаряду в танк та детонування боєкомплекту зник безвісти.

У липні експедиція ВГО «Союз. Народна пам’ять» проводила пошук на місці розбитого танку. В результаті експедиції було проведено ідентифікацію тіла загиблого. За рішенням суду від 10.12.2015 Гарбарчука Тараса Анатолійовича оголошено померлим.

Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ITV