Рівненські медики провели унікальну операцію на серці

31.01.2021 12:02   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: ОГО

У Рівненській міській лікарні провели надскладну операцію на серці.

Вперше у Рівненській центральній міській лікарні провели операцію з протезування клапана в аорту.

Про це повідомляє Рівненська міська рада. У пацієнта був аортальний стеноз – це таке захворювання серця, при якому звужується отвір аортального клапана. Через це кров не може нормально поступати з лівого шлуночка в аорту.

Операцію здійснювали медики Центральної міської лікарні Рівного спільно з фахівцями Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова. Операція пройшла успішно і зараз стан пацієнта стабільний, він почувається задовільно.

«Центральна міська лікарня знову зробила майже неможливу річ: будучи закладом, котрий взяв на себе чи не найбільший в області тягар боротьби з епідемією ковід, завдяки зусиллям команди медиків на чолі з головним лікарем Євгенієм Філімоновичем Кучеруком, змогли здійснити одну з найскладніших кардіохірургічних операцій - протезування аортального клапану серця. В Рівному. Успішно», - коментує заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ОГО