Що не так з реконструкцією дороги Устилуг-Луцьк-Рівне?

05.02.2021 08:13   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
На Рівненщині виникла суперечка щодо реконструкції автодороги Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне.
«Той випадок, коли добрі наміри виявляються добрими (читай - вигідними) лише для ініціаторів, а не для громадян! Днями за дорученням своїх виборців до мене звернулися депутати Городоцької територіальної громади з дуже болючим питанням. Вони стверджують, що запланована реконструкція автодороги Н-22 Устилуг-Рівне-Луцьк, яка проходить через землі Городоцької громади, створить значні незручності для усіх жителів. -  Розповів народний депутат України Роман Іванісов. - Річ у тім, що Службою автомобільних доріг у Рівненській області під час ремонтних робіт планується закрити з боку міста Рівне заїзди до с. Обарів, с. Ставки, с. Карпилівка. А це означає, що і жителі цих сіл, і маршрутні автобуси будуть змушені долати чималі відстані для об‘їзду, що потягне за собою і ускладнення дорожнього руху, і підняття цін на проїзд у громадському транспорті. Так, для прикладу, щоб потрапити до сіл Ставки чи Карпилівка водіям доведеться щоразу додатково проїжджати зайві 4 км.
Але найгірші наслідки - це ускладнення для доїзду спецавтомобілів: для надання екстреної медичної допомоги, подолання аварійної пожежі чи газової небезпеки. Натомість, планом реконструкції передбачено зручні під‘їзди і розвороти біля низки будівельних і супермаркетів. Цікаво в цій історії те, що в жодному селі не було проведено громадських слухань щодо реконструкції дороги, як запевняють жителі.
Зважаючи на суспільний резонанс та наявні негативні наслідки від таких інфраструктурних змін для пересічних громадян, офіційно звернувся до прем‘єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням якнайшвидше доручити обласній владі провести необхідні перемовини з громадою, дослухатися до думки жителів, і врахувати їхні пропозиції під час реконструкції дороги.
В іншому випадку ми будемо свідками чергового прояву громадського невдоволення у вигляді блокування транспортного руху на автошляху. Люди налаштовані рішуче, і тут я стою на захисті інтересів своїх виборців!», - заявив посадовець.
Нагадаємо, між селами Карпилівка та Городок на автодорозі Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне ширину проїзної частини планують збільшити з 9 до 13-16 метрів.

Відремонтована дорога буде з’єднуватись з Північною об’їзною в районі Азотівського кільця. Підрядник – ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво». Роботи на цій ділянці були розпочаті у 2018 році, потім ремонт призупинили. Проєкт ремонту скоригували так, аби відремонтована дорога з’єднувалася з новозбудованою Північною об’їзною Рівного.

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews