Впродовж цього тижня Верховна Рада розглянула 62 законопроекти, з яких 20 стали законами

06.02.2021 09:46   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
Верховна Рада розглянула 62 законопроекти, з яких 20 стали законами.
 
Зокрема:
  • удосконалили процес обрання керівника закладу вищої освіти. Ухваленим законом вибори очільника тепер відбуватимуться у два тури в разі, якщо жоден з кандидатів не набрав понад 50% голосів;
  • запровадили електронну трудову книжку. Облік трудової діяльності здійснюватиметься в електронній формі, а обчислення пенсії за віком - автоматично в особистому електронному кабінеті на сайті Пенсійного фонду;
  • дали можливість Антимонопольному комітету утворювати комісії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель. Це дозволить більш якісно виконувати функцію АМКУ в частині захисту прав учасників процедури закупівель.
Відповідні закони прийняті вцілому.
 
Водночас, у першому читанні ухвалили законопроект пр внесення змін до закону «Про культуру».
«Не заперечу, необхідна ініціатива, проголосував за. Проте, сподіваюсь, до другого читання автори внесуть необхідні зміни до законопроекту і врахують зауваження антикорупційного комітету, які ми рекомендували під час останнього засідання», - прокоментував народний депутат України Роман Іванісов.
Наступного тижня посадовці працюватимуть в комітетах.

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews