На Рівненщину завезуть лише перевірену вакцину

10.02.2021 12:14   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

НА Рівненщину планується перша поставка вакцини Pfizer, якою масово вакцинуються від COVID-19 в США та Ізраїлі. Ці країни є світовими лідерами із щеплення. 

Про це повідомив головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов під час онлайн брифінгу.

«В усьому світі щеплені вже мільйони людей, в тому числі і вакциною Pfizer. Серед них – десятки тисяч осіб у віковій категорії 80+. Не варто боятися побічних дій, адже ризики несприятливих наслідків вакцинації статистично невисокі. Серед протипоказів до вакцинації – лихоманка та висока температура тіла», - розповів Роман Сафонов.

Виробники вакцини досить відомі у світі, їх продукт перевірений споживачами Європи та Америки.

За його словами, згодом буде можливість вибрати виробника вакцини і придбати її в аптечній мережі за власні кошти, наразі такої можливості немає. Вакцина зараз досить дорога та дефіцитна, тому про вільний доступ, як і про примус, не йдеться.

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін закликав мешканців Рівненщини у питаннях вакцинації послуговуватися тільки офіційною інформацією, яку оприлюднює управління охорони здоров’я ОДА, що координує в області роботу з вакцинації.

«Рівненщина забезпечить якісне проведення вакцинації, в першу чергу тих категорій населення, які визначені пріоритетними. А в подальшому – відповідно до напрямків, визначених Міністерством охорони здоров’я України та головним санітарним лікарем України», - додав Сергій Подолін.

Нагадаємо, у лютому заплановано початок вакцинальної кампанії в Україні. Лікувальні заклади та медпрацівники Рівненщини до цього готові: розроблені маршрути пацієнтів, створені мобільні бригади, пункти вакцинування. В області здійснюватимуть вакцинацію 5 бригад у Дубенському, Рівненському, Сарненському та Вараському районах, Рівному. У першу чергу прививатимуть медиків, які надають допомогу хворим на COVID-19, а також підопічних пансіонатів.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews