На Тернопільщині відкриють Центр реабілітації та розвитку дитини

11.02.2021 20:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

На базі Тернопільського обласного спеціалізованого будинку дитини створять Центр реабілітації та розвитку дитини. Таку установу відкриють вперше в Україні. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Уже розроблений план трансформації Тернопільського обласного спеціалізованого будинку дитини. Як зазначає голова ОДА Володимир Труш, заплановано перепланувати приміщення, замінити комунікацію, встановити ліфт та пристосувати кімнати до потреб інклюзії.

«З січня ми надаємо амбулаторні реабілітаційні послуги для сімей із дітьми, які потребують медичної, соціальної чи психологічної реабілітації. Згодом, із залученням місцевих коштів, планується перебудова приміщення, щоб надавати послуги для батьків стаціонарно. Тобто батьки зможуть приїхати із дітьми у центр, де паралельно не лише надаватимуть послуги дітям, а й вчитимуть батьків, як продовжувати реабілітацію вдома», - розповіла директор Тернопільського обласного спеціалізованого будинку дитини Ігна Кубей.

Додамо, що Тернопільщина – одна з областей, де реалізовується пілотний проєкт Мінсоцполітики «Реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей», який стартував у січні 2019 року. З того часу завдяки проєкту в області вдалося на 37,4% зменшити кількість дітей в інтернатах.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews