У Тернополі презентували збірник статей Степана Бандери

11.02.2021 23:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Суспільне

У Тернополі презентували збірник статей Степана Бандери. Це четверте перевидання книги, яка вперше вийшла друком у Мюнхені в 1978 році. Про це розповів директор Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини Євген Філь.

За його словами, четверте видання книги має 5 тисяч примірників:

"Це всі його праці після смерті. "Перспективи Української революції". Друге видання було видане в грудні 1998 року, видавництвом "Відродження" у Дрогобичі, а також у 1999 році в Києві Ратушний видавав ще одне видання на Франківщині".

Кожна стаття у книзі має QR-код, який можна відсканувати та прочитати про діяльність Об’єднання українських націоналістів, а також почути запис голосу Степана Бандери, розповів науковий редактор видання Микола Посівнич:

"Ви можете з гаджету , особливо для людей, які не хочуть ходити в бібліотеки, архіви стягнути з архіву української інформаційної служби, з архіву Українського визвольного руху і в тих архівах, які виставили метрики, інші документи, аудіо- відеоряд, які можна почитати і довідатися про ту інформацію".

 

Посівнич розповів, презентацію збірника організували до 81 річниці з дня створення Революційного проводу Організації українських націоналістів. Степан Бандера був очільником цього органу.

Народився Степан Бандера 1 січня 1909 року на Івано-Франківщині. Він був українським політичним діячем, ідеологом і теоретиком національно-визвольного руху. У 1959 році в Мюнхені КДБ-івець вбив його пострілом ціанистого калію в обличчя.

На Тернопільщині Організація Українських Націоналістів зароджувалась в 1920-1930 роках. Її основною метою було становлення самостійної Української держави.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне