В Україні ініціювали законопроект про внесення змін до регламенту Верховної Ради (ВІДЕО)

13.02.2021 11:37   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

В Україні ініціювали законопроект про внесення змін до регламенту ВР, який забезпечить обов‘язковість виступу з парламентської трибуни представників комітетів, рішення яких з того чи іншого законопроекту є негативними.

Про це заявив голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Роман Іванісов. Посадовець наголошує, що боротьба з корупцією в Україні не повинна залишаться лише красивим гаслом. Тим більше, що від цього залежить і подальша доля країни. 

null
Голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВР України Роман Іванісов

Нагадаємо, Україну поки що не бачать членом ЄС через високий рівень корупції в країні.

Так, Європарламент затвердив доповідь щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС. Євродепутати розкритикували Україну за корупцію, яка гальмує реформи. Як повідомляє Цензор.НЕТ в Україні відсутня політична воля для забезпечення незалежності судових інститутів. Так вважають депутати Європарламенту.

Документ, підготовлений німецьким євродепутатом Міхаель Галер, взяли на пленарному засіданні 10 лютого, а результати оголосили наступного дня. За доповідь проголосували 526 євродепутатів, 79 - були проти, 71 еворпарламентарій утримався.

Офіційний Євросоюз не визнає перспективу членства України в ЄС, не бажаючи будити сподівань на її швидкий вступ до об'єднання. Адже найближчим часом ні Україна, ні ЄС не будуть до цього готові. Натомість Європарламент дотримується думки, що українцям потрібно дати мету, до якої можна прагнути.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews