На Львівщині пропонують відзначити 130-річчя з часу еміграції українців до Канади

13.02.2021 16:22   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Кулемет

Комісія з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва пропонує відзначити у 2021 році 130-річчя з часу еміграції українців до Канади.

Читайте також

Онук іммігрантів зі Львівщини став заступником начальника штабу оборони Канади

З такою пропозицією виступила голова комісії Наталія Галецька, під час засідання профільної комісії сьогодні, 12 лютого, пише - Кулемет.

«Пропоную у межах відзначення на території Львівської області у 2021 році пам’ятних, історичних дат та ювілеїв визначних особистостей провести у вересні обласні заходи з нагоди 130-річчя з часу першої еміграції українців до Канади», – сказала Наталія Галецька.

Крім того, комісія підтримала ініціативу відзначення цьогоріч 130-річчя від дня народження української громадської та військової діячки Софії Галечко, а також 130 років від дня народження українського історика, краєзнавця, підхорунжого УГА Миколи Голубця.

Додамо, Наталія Галецька – депутатка Львівської обласної ради VIII скликання, голова постійної депутатської комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва. Перемогла у виборах до Львівської обласної ради у 2020 році в команді партії «Голос», здобувши 1686 голосів львів’ян.

У ЛОР курує питання мешканців Львова та Дрогобицького району.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Кулемет