Працівники Тернопільської районної лікарні протестують біля Тернопільської райради

24.02.2021 13:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Суспільне

Понад 100 працівників Тернопільської районної лікарні зібралися біля Тернопільської районної ради, де зараз відбувається сесія. Люди вимагають у депутатів не передавати медзаклад на баланс Тернопільської громади. Про це повідомив медичний директор лікарні Роман Балабан.

За його словами, працівники лікарні вважають, що якщо медзаклад передадуть Тернопільській громаді, - то його можуть закрити. Люди хочуть, щоб засновником лікарні була Великобірківська громада.

Учасники акції принесли плакати "Владо, збережи Тернопільську центральну районну лікарню", "На чуже не зазіхай", "Віримо у справедливість суду".

Роман Балабан каже, підтримати працівників Тернопільської районної лікарні прийшли військові російсько-української війни, представники Великобірківської об'єднаної територіальної громади.

Зараз на сесії Тернопільської районної ради, розглядають питання – хто буде засновником Тернопільської районної лікарні і з якого бюджету її фінансуватимуть.

6 громад, яким районна рада передала майно лікарні, - це Великобірківська, Байковецька, Великогаївська, Великоберезовицька, Підгороднянська та Білецька. На сьогодні 4 корпуси лікарні – в Тернополі, ще 2 у Великих Бірках та по одному в Глибочку та Мишковичах. У медзакладі працює більше півтисячі людей. Лікарня обслуговує 67 тисяч осіб, розповів виконувач обов'язків директора Тернопільської районної лікарні Іван Трач. За його словами, вчора, 23 лютого, працівники райлікарні протестували втретє. До цього, господарський суд вони пікетували 9 лютого, а перший протест відбувся 1 лютого біля районної ради.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне