Руслан Савчук: На Прикарпатті планують вакцинувати майже 2800 медиків

25.02.2021 18:45   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Бліц-Інфо

Сьогодні в Надвірнянській районній лікарні вакцинували від Covid-19 перших двадцять лікарів.

Читайте також

Перша вакцинована від COVID-19 на Прикарпатті - лікарка з Надвірнянщини

Вакцинували лікарів вакциною AstraZeneca, пише - Бліц-Інфо.

Загалом Прикарпаття отримало 22 тисячі доз, тож вакцинацію отримають 11 тисяч мешканців області.

За словами головного санітарного лікаря Прикарпаття Руслана Савчука, епідемічна ситуація залишається критичною. 

"Багато хто з нас хотів би вакцинуватися, в тому числі і я, але першочергово треба захистити медиків. Адже вони безпосередньо контактують з інфікованими пацієнтами. На цьому етапі планується вакцинація 2797 медпрацівників. Загалом 5803 особи медпрацівників вакцинують на першій хвилі. Після медпрацівників будуть вакцинувати 1192 осіб з закладів соціального забезпечення. Другий етап буде через 28 днів буде хвиля ревакцинації", - пояснив Савчук. 

Наразі діє одна бригада з вакцинації, найближчими днями розгорнуть ще 18 бригад.

"Бригади пройшли навчання під конкретну вакцину, яка надходить у державу. Ми маємо досягнути колективного імунітету через вакцинацію. Ця вакцина пройшла клінічне випробування, зареєстрована в Україні і отримала схвалення від ВООЗ. Будь-які маніпуляції є недоречні. Але людина, яка вакцинується обов'язково має пройти огляд у лікаря і бути повністю здорова", - переконаний Савчук. 

Як пояснив Савчук, наразі зі 116 працівників мобільних бригад зголосилися на вакцинацію 70. Інші не відмовились, але нещодавно перехворіли і в організмі є антитіла.

За словами завідувачки відділення екстреної невідкладної медичної допомоги Надвірнянської ЦРЛ Лесі Возняк, яка першою в області отримала вакцину, почувається вона добре.

"Єдиний дискомфорт в місці самої ін'єкції, як і від будь-якого іншого уколу. Як бачите, 30 хвилин пройшло і зі мною все гаразд. Тож в цьому немає нічого страшного",- запевнила перша вакцинована.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо