У Рівному відкрилася виставка «Сергій Верославов. Творчий шлях»

26.02.2021 12:13   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Сергій Верославов. Творчий шлях», яка присвячена 90-річчю з дня народження художника.

Все своє життя Сергій Давидович прожив у Рівному, де працював художником-декоратором Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру, а також оформлював вистави Рівненського театру ляльок.
На виставці представлено понад 50 робіт художника, фотографії та особисті речі, які були передані до Рівненського обласного краєзнавчого музею родиною Сергія Верославова.

Під час відкриття виставки своїми спогадами про художника поділилися: Святослав Мельничук – народний артист України,краєзнавець та просвітянин Микола Федоришин, друг сім'ї Верославових Петро Войцеховський, просвітянка Євгенія Гладунова, Василь Наумець – член Національної спілки художників України. Діти художника, син Віталій та донька Оксана, подарували для музею копію роботи Леонардо да Вінчі «Таємна вечеря», яку написав їхній батько.

Підготували виставку працівники сектору мистецтв – Тетяна Міненко та Оксана Лозяк.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews