Нардеп Іванісов повідомляє про закорумпованість усієї вертикалі лісової галузі

01.03.2021 10:31   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
У повітрі вже пахне весною. Але, на жаль, не пахне посадками. На регіональному рівні так точно! Навпаки, останні кадрові призначення дають «зелене світло» обіймати посади відвертим корупціонерам. Мова йде про деякі нюанси в діяльності новопризначеного голови Державного агентства лісових ресурсів Юрія Болоховця.
 
Своє обурення щодо нового призначення оприлюднив нардеп Роман Іванісов, голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ: «Не знаю, яким чином цей посадовець збирається відновлювати українські ліси, давши повну «амністію» діям начальника управління лісового і мисливського господарства у Рівненській області Віталія Суховича, повністю завершивши аудит галузі на мінорній ноті?!
 
У цих діях для мене як члена антикорупційного комітету Верховної Ради розглядається злочинна змова цих двох посадовців. Адже як ще пояснити той факт, що аудит, який станом на квітень 2020 року був здійснений на 20%, потім у зв’язку з ковідом призупинений, тепер взагалі закритий? І це при тому, що за наслідками діяльності Суховича розслідується кримінальне провадження. Сам же Сухович скандально відомий нелегальними вирубками лісу, махінаціями з деревиною та гучним розлученням зі своєю коханою дружиною, на яке він пішов задля збереження частини легалізованих активів, набутих корупційним шляхом. Наприкінці січня на це я звертав увагу тоді ще т.в.о. голови Держлісагентства Юрія Болоховця. Але, судячі зі всього, він використав цю інформацію у власних інтересах.
 
У відповіді на моє звернення пан Болоховець зазначив буквально наступне: «…За результатами внутрішнього аудиту складено звіт… та видано наказ…, яким зобов’язано начальника управління Суховича В.М. забезпечити проведення контрольних ревізій лісових обходів (майстерських дільниць) на предмет охорони лісів від незаконних рубок підприємств, що координуються управлінням». Тобто доручив Суховичу перевірити самого себе! Абсурд?
 
Отже, натхненний призначенням Болоховця на посаду, Сухович вже не соромиться називати себе повноцінним «господарем рівненських лісів». Більше того, просуває свого родича і подільника - керівника Костопільского лісгоспу Олександра Мелещука - по кар’єрних сходах. Так-так, того самого Мелещука, якого за серйозні порушення не зміг звільнити попередній очільник Держлісагентства, бо за дивним збігом обставин Мелещук тривалий час поспіль перебував чи то на лікарняному, чи то на сесії, чи то у відпустці.
 
Амбіції Мелещука - Клеванський лісгосп у самому центрі Рівненщини.
 
Шановні виборці! Чи потрібен вам такий лісівник, який за роки управління залишив від свого господарства тільки «рога та копита»? Щодо мене, я маю нульову толерантність до негідників, які працюють на території 153-го виборчого округу. Тому ніколи не відступлю від боротьби зі злісними корупціонерами. Якщо на найвищому державному рівні немає політичної волі боротися з корупцією, я сподіваюсь на підтримку громадськості, екоактивістів та усіх небайдужих громадян».
 
Нагадаємо, ще торік Служба безпеки України на Рівненщині зупинила масштабне розкрадання лісу одним із лісових господарств. За вказівкою одного із чиновників лісгоспу проводили незаконну вирубку дерев під виглядом санітарного очищення лісу. Кошти потім легалізували через фіктивні комерційні структури, пише Управління СБУ Рівненщини. І таких схем вистачає, бо ж гроші не пахнуть. Тільки зрубати дерево значно швидше, ніж посадити його. А з посадками поки в усіх сенсах у керманича країни не складається.

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews