На державних дорогах Тернопільщини латають ями

01.03.2021 11:13   Автор : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

На державних дорогах Тернопільщини ліквідовують ямковість. Поки що проводять поточний ремонт  автошляхів, а коли дозволятиме погода – зроблять повноцінний (поточний середній або капітальний) ремонт.

«Наразі підрядні організації використовують холодний асфальтобетон, який вкладають у у попередньо прогріті грілками вибоїни та трамбують його. Сьогодні на державних автошляхах регіону працюють 7 бригад підрядних організацій. Першочергово ліквідовується ямковість на автошляхах міжнародного, національного та регіонального значення. Після завершення робіт на них бригади передислокуються на територіальні автошляхи. Чому після танення снігу утворюються вибоїни? Руйнування покриття спричиняють перепади температури повітря з мінусової уночі до плюсової удень та велика кількість вологи. Втім, шкодять вони дорогам, де покриття зношене, не ремонтувалося понад 5 років. Цілісність дороги забезпечує укріплена основа та шари асфальтобетонного покриття передбаченої ДСТУ товщини», - розповідають у Служба автомобільних доріг у Тернопільській області.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews