Ляшко назвав сім областей, яким загрожує «червона» зона

01.03.2021 11:23   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Правий берег

Найближчим часом у семи областях можуть повернутися до “червоного” рівня карантинних обмежень. Жорсткі обмеження будуть вимушені повернути у зв’язку зі швидким поширенням коронавірусної інфекції.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільська області перебувають у помаранчевому рівні епідемічної небезпеки. Тобто ці області потенційно також можуть найближчими днями бути переведені на “червоний” рівень”, – написав Ляшко у фейсбуці.

Він нагадав, що з 1 березня в Чернівецькій області вводяться карантинні обмеження “червоного” рівня епідемічної небезпеки.

“Тижневі темпи зростання кількості пацієнтів у “ковідних” лікарнях прискорилися з 15% до 25%. Щодня до цих лікарень госпіталізують на 50-60% більше пацієнтів, ніж виписують. Середня зайнятість усіх типів ліжок “ковідних” лікарень у Чернівецькій області становить 60%. Незважаючи на те, що забезпеченість ліжками у регіоні значно перевищує середню по країні, окремі типи ліжок, наприклад реанімаційні ліжка, зайняті нині на 55% на рівні області”, – зазначив Ляшко.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правий берег