У Тернополі відбулася акція «Теплом зігріємо серця»

02.03.2021 13:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Суспільне

135 наплічників з канцелярією, іграшками, одягом передали дітям учасників російсько-української війни з Тернопільщини. Допомогу дітям збирали представники діаспори Спілки Української Молоді. Захід відбувся в Тернопільському центрі професійно-технічної освіти. Про це повідомила координаторка акції на Тернопільщині "Теплом зігріємо серця" Мар'яна Марець.

За її словами, отримали наплічники діти віком від 6 до 14 років. На Тернопільщині акцію проводять 7 років поспіль, за цей час майже 1000 дітей отримали подарунки.

"На Тернопільщині є багато родин у яких батьки захищають Україну на сході. Важко охопити всіх. Ми розуміємо, що таких родин є дуже багато. Кожного року стараємося взяти інших дітей, щоб якомога більше сімей залучити. Дані нам подають командири військових частин, військових з’єднань. За їхніми поданнями ми формуємо списки і передаємо їх в діаспору. Два таких важливих моменти – це підтримати родини військових і об’єднати українців по всьому світу. Хоч вони живуть дуже далеко від України, але вони є вихідцями з України. І тому так багато людей відгукнулося по різних країнах світу на підтримку цієї акції", – каже Марець.

Нагадаємо, "Теплом зігріємо серця" – доброчинна акція Спілки Української Молоді, завданням якої є збір подарунків або ж коштів на придбання таких гостинців для дітей українських бійців та дітей вимушених переселенців з Донбасу.

Акція стартувала в 2014 році. За цей час, завдяки спільним зусиллям сумівців з різних країн світу, дітям українських бійців передано понад дванадцять з половиною тисяч пакунків із дарунками, на більше $320.000 США.

У 2018 році доброчинний проект Спілки Української Молоді "Теплом зігріємо серця" став переможцем в номінації Молодіжна та дитяча благодійність"Національного конкурсу "Благодійна Україна", каже Марець.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне