В обласній клінічній лікарні в Івано-Франківську закінчились місця для хворих з COVID

03.03.2021 10:46   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: WestNews

В Івано-Франківській обласній клінічній лікарні закінчились місця для госпіталізації хворих з СОVID-19, пише - WestNews.

Читайте також

69-річний прикарпатець провів 22 доби під ШВЛ і поборов коронавірус

Як повідомляють на офіційній сторінці лікарні, станом на завершення дня 2 березня тут перебуває 183 пацієнтів із COVID -19, з них 72  – на кисні й 10 у реанімації.

«Всі пацієнти, які поступають в лікарню з ковідом, проходять через наше відділення. Упродовж доби приймаємо в середньому три десятка осіб з вірусною інфекцією або ж з підозрою на неї. Консультуємо та обстежуємо всіх, навіть якщо не маємо змоги госпіталізувати, – розповідає завідувачка відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги Іванна Васкул. – А останні два тижні лікарня дійсно переповнена й місць для госпіталізації вже не залишилось. При цьому щодня наші лікарі працюють з неймовірним навантаженням. Іноді аж до повного виснаження. Направду важко як морально, так і фізично».

У палатах відділення пульмунології та алергології тиждень поспіль розташовують по п’ять пацієнтів. Усіх – 33. За словами завідувачки Лідії Мигович, більшість з легеневим фіброзом.

«Це непросте ускладнення, якого раніше не було, – говорить завідувачка. – Багато кисневозалежних пацієнтів, а деякі вже кілька місяців  у важкому стані…».

Більшість працівників цього відділення теж перенесли коронавірус, рятуючи життя та здоров’я один одного. Всі вони мріють, що ситуація зміниться після вакцинації. До слова, вже найближчими днями в ОКЛ пройдуть вакцинацію лікарі всіх відділень.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews