У Тернополі нагородили ветеранів Афганської війни

03.03.2021 23:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополі нагородили ветеранів Афганської війни почесними відзнаками. Подарунки вручили з нагоди 32-ої річниці виведення військ з Республіки Афганістан. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Як зазначає мер міста Сергій Надал, згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовими, 711 дітей – сиротами. Більш як 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це

«Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля. З самого початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників. Сьогодні ми віддаємо шану всім «афганцям»-захисникам Батьківщини! Ми дякуємо Вам, сумлінним бійцям, героям-оборонцям за все, що Ви зробили для світу», - зазначив Сергій Надал.

Додамо, що виведення радянських військ з Афганістану почалося 15 травня 1988 року, відповідно до укладених у квітні 1988 року Женевських угод про політичне врегулювання становища навколо ДРА. Радянський Союз зобов'язався вивести свій контингент в дев'ятимісячний термін, тобто до 15 лютого наступного року.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews