Тернополяни проголосувати за заборону партії «Опозиційна платформа «За життя»

09.03.2021 00:45   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

305 тернополян за 30 днів проголосували на петицію «Заборонити політичну партію «Опозиційна платформа «За Життя», яка розміщена у єдиній системі місцевих петицій. То ж тепер цей документ мають розглянути у Тернопільській міській раді.

Нагадаємо, цю петицію 2 лютого 2021 року зареєстрував тернополянин Дмитро Сорока. У тексті петиції автор написав: 

«Цією петицією ми, громада міста Тернопіль , просимо депутатів Тернопільської міської ради звернутись до Міністерства Юстиціі України з вимогою заборонити політичну партію «Опозиційна платформа «За Життя».

Підставою звернення вбачаємо проросійську позицію даного суб‘єкту в умовах війни з Росією.

Голова політичної партії «ОПЗЖ», Віктор Медведчук, всупереч українському законодавству і моральним принципам, під час війни неодноразово здійснював публічні поїздки до очільника країни-агресора Володимира Путіна, крім того перебуває з останнім в родинних зв’язках, а саме є кумом Президента Російської Федерації. Риторика представництва партії нагадує риторику «Єдиної Росії». З огляду на наявне, - ми маємо щиру впевненість в тому, що політичний проект «ОПЗЖ» є п’ятою колоною в Україні і діє задля підриву Державності, Суверенітету, Незалежності України і інших принципів Української Конституції», - зазначає Дмитро Сорока.

Нагадаємо, щоб цю петицію розглянули у міській  раді – за 30 днів вона має зібрати 300 підписів.

Катерина Богуславська

 

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews