Вимагання 10 тис доларів та викрадення людини псевдополіцейськими: затримано чотирьох учасників злочинної групи

09.03.2021 19:21   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LvNews

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозри чотирьом учасникам злочинного угруповання за вимагання коштів та викрадення людей (ч.2 ст.189, ч.2 ст.146 КК України).

Читайте також

У Дрогобичі правоохоронці затримали зловмисника, причетного до вимагання
Колишній оперуповноважений та його родич відповідатимуть у суді за вимагання 4 000 доларів США від студентів
Мішок на голову і в багажник: 18-річного львів’янина «привітали» з днем народження викраденням

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що організатор, який на цей момент перебуває в одній з виправних колоній Львова, координував діяльність групи з чотирьох місцевих мешканців, які свого часу відбували покарання у тій же колонії за майнові та пов’язані з наркотиками злочини. Схема вимагання коштів виглядала так: спершу частина учасників втягували особу у злочинну діяльність, а потім інші представлялися працівниками поліції та вимагали у жертви кошти.

Зокрема, фігуранти намагалися схилити до придбання та розповсюдження наркотиків жителя Рівненщини: для цього двоє представилися продавцями, а решта – поліцейськими. Під час зустрічі з потерпілим біля одного з ТРЦ у Львові, учасники угруповання силою посадили чоловіка у авто і повезли у напрямку Львова. Дорогою нападники вимагали 10 тис доларів США, натомість обіцяли допомогти потерпілому уникнути кримінальної відповідальності за придбання наркотиків. Відтак, чоловік попросив свою дружину перерахувати на їхній рахунок частину коштів – 25 тис грн, частину з яких у подальшому фігуранти зняли в одному із банкоматів.

Наразі підозрювані знаходяться під вартою. Під час затримання вилучили: імітаційне посвідчення поліцейського, кайданки та 23 тис грн.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Санкції статей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews