Міську владу Рівного просять не забудовувати Басів Кут

10.03.2021 09:33   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
«Ви хочете бачити таким як на фото наше місто Рівне через 20 років? Я і підписанти цього листа, в такому місті не хочемо жити, не хочемо щоб так жили наші діти. Тому давайте збережемо зелену зону басівкутського пляжу від забудови!» - написав відомий історик, краєзнавець та громадський діяч Микола Бендюк. 
 
Відкритий лист до міської влади керівник Арт-Кластеру Острозької академії у National University of Ostroh Academy Микола Бендюк опублікував у на сторінці Фейсбук. Під зверненням підписалися небайдужі громадяни. Підтримують ініціативу і в коментарях.
Відкритий лист
міському голові м. Рівне
Олександр Третяк
 
Висловлюємо занепокоєння щодо рішення Рівненської міськради погодити будівництво житлового комплексу за адресою: м. Рівне, вул. Чорновола 82-А — у зеленій зоні міського громадського пляжу на Басовому Куті.
 
Чи на користь громаді Рівного таке рішення? Адже на місці єдиної (!) пляжної відпочинкової зони мають з’явитися багатоповерхівки та під’їзди до них. Невже новообрані депутати узаконюють земельні оборудки попередньої влади, яку вони до свого обрання так завзято критикували?
 
Погоджуючи забудову зеленої зони, міська рада посилається на ухвалений торік детальний план території (ДПТ) Басового Кута. Вказаний ДПТ зараз оскаржується міською прокуратурою та громадськими активістами в суді, і це ставить під сумнів законність житлової забудови на вул. Чорновола, 82-А.
 
Враховуючи широкий резонанс та суспільну важливість цього питання, закликаємо депутатів Рівнеради скасувати рішення, що погоджує забудову у зеленій зоні басівскутського пляжу та не приймати жодних рішень щодо такої забудови до закінчення судової справи ДПТ Басового Кута.
Відпочинкова зона басівкутського пляжу – це дорогоцінна земля усієї громади Рівного, і її потрібно вберегти від забудови багатоповерхівками!
 
З повагою,
Назарій Поліщук, громадський активіст, депутат 7 скликання Рівненської міськради;
Микола Бендюк, історик;
Оксана Юрченко, журналістка;
Вікторія Шинкаренко, волонтерка, керівниця волонтерського об’єднання «Дар»;
Олексій Бухало, історик, журналіст;
Світлана Калько, журналістка, редакторка інформаціно-пізнавального сайту РівнеРетроРитм, член спілки журналістів України;
Христина Сиволап, кінорежисерка, режисерка кінофільму «Віддана»;
Олександр Довжаниця, громадський активіст, депутат 7 скликання Рівненської міськради;
Ірина Пилипчук, депутатка 7 скликання. Рівненської міськради;
Ілона Скала, блогерка;
Andrey Permyakov, літератор, член національної спілки письменників України;
Олександр Майструк, фотограф, член Національної спілки фотохудожників;
Alla Losik, зоозахисниця, громадська активістка;
Vitali Skrynski, журналіст;
Вікторія Чимшит краєзнавець.
 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews