Клеванська селищна рада стає на захист своїх жителів від свавілля «КОЛОР С.І.М.»

15.03.2021 10:23   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
Клеванська селищна рада прийняла рішення виступити як третя особа в судовому процесі за позовом Державної екологічної інспекції Поліського округу проти хімічного підприємства «КОЛОР С.І.М.».
 
Таким чином, керівництво громади стає на захист конституційних прав та інтересів своїх жителів, які вже декілька років поспіль потерпають від отруйної діяльності виробництва.
«Це важливе і сміливе рішення, за яке я вдячний новообраній голові громади Галині Кидун, усім небайдужим місцевим депутатам і жителям, а також представникам ГО «Екологія і світ». Бо попередня селищна влада в свій час відсторонилася від підтримки людей, принаймні, реальних дій ми не бачили.
 
А тепер подробиці. Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів, а також Державна екологічна інспекція опрацювали інформацію, викладену у моєму депутатському зверненні щодо збільшення обсягів виробництва підприємства «КОЛОР С.І.М.» (видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВ «ХІМІЯ ПАРК»).
 
Державна екологічна інспекція України повідомила, що в результаті позапланової перевірки діяльності ТОВ «КОЛОР С.І.М.» було виявлено низку порушень, зокрема, виявлено 30-ть несанкціонованих додаткових джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
 
На підставі результатів перевірки Державною екологічною інспекцією Поліського округу було подано позов до Рівненського адмінсуду про часткове зупинення виробництва підприємства. Проте, хіба «КОЛОР С.І.М.» колись прислухався до українських громадян, влади, законів? Підприємство одразу ж подає зустрічний позов про неправомірність дій Держекоінспекції.
Натомість, Клеванська селищна рада вирішує всебічно підтримувати жителів, і вступає у боротьбу з «отрутою» як третя особа в судовому процесі на боці Державної екологічної інспекції Поліського округу! Уважно стежитиму за перебігом подій», - прокоментував голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ, народний депутат України Роман Іванісов.
Нагадаємо, перше судове засідання відбудеться вже 16 березня 2021 року.
 
null
 

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews