Триває збір підписів під петицією щодо збереження унікального залізничного маршруту на Рівненщині

18.03.2021 10:42   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
На Рівненщині триває збір підписів під петицією до Президента України з проханням посприяти збереженню унікального для України та Європи залізничного маршруту. Петиція має набрати 25 000 підписів.
 
Про це написала депутат Рівненської міської ради Галина Кульчинська на своїй сторінці у Фейсбук: 
«От не вміємо, не навчилися чи просто не хочемо бачити скарби, які лежать у нас під ногами! А Захід вміє, ще й як - з будь-якої дрібниці зроблять туристичну атракцію. До чого це я?
А до того, що неподалік від Рівного існує унікальний об'єкт - найдовша в Європі вузькоколійка довжиною 106 кілометрів. І справа не тільки в тому, що сьогодні вже сама ця колія є раритетом. Як на мене унікальність нашої поліської "кукушки" це сам маршрут і території через які вона рухається.
 
Багато років тому я їздила цією вузькоколійкою. І побутові незручності старих вагонів моментально зникали, коли потяг починав рухатися через незаймані пишні і старезні поліські ліси, повз кришталеві поліські озера і все це на відстані витягнутої руки від тебе. Ну точнісінько як на цій картині Олександра Гурістюка "Магія Полісся"!
 
Досі не розумію чому Мінкульт України не зробив і не робить цей об'єкт пріоритетним в розвитку туризму в Україні. До цієї байдужості додалася ще одна - байдужість "Укрзалізниці".
Річ у тім, що "Укрзалізниця" вже більше року повністю припинила фінансування вузькоколійної залізниці Антонівка — Зарічне як нерентабельної. А це означає повне знищення унікального об'єкту на Рівненщині.
 
Зараз триває збір підписів під петицією до Президента України з проханням посприяти збереженню унікального для України та Європи залізничного маршруту. Петиція має набрати 25 000 підписів. Зараз їх менше 1000, але у нас ще є час. Сила людських бажань та енергії здатна творити дива, ми всі це знаємо!
Підтримайте петицію, ми маємо обов'язково зберегти нашу унікальну «Поліську кукушку»! 
Петиція тут: https://cutt.ly/zz4JKNp
 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews