Годівнички першокласники виготовили разом із батьками

23.03.2021 09:13   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

Як важливо змалечку виховувати в дітях щиру і правдиву любов до довкілля, адже всі ми невід’ємна частинка природи. І від того, як будемо до неї ставитися, залежить подальша її з нами «дружба».

У шкільному саду Великогаївської ЗОШ ще в розпал зимової холоднечі з’явилися годівнички для пернатих друзів. Вони і зараз є, адже березень не дуже поспішає тішити нас повсякденним весняним теплом. Особливо їх видно від центральної дороги, яка тягнеться повз школу.  Ідея з підгодовуванням птахів належить вчительці 1-А класу Людмилі Вікторівні Кохман. Знайомлячи школярів із світом птахів, розповіла про те, що взимку пернатим дуже важко знаходити їжу. Тоді ж і спало на думку: «Справді, а, може, й нам зробити годівнички?». Усі батьки дружно підтримали і невдовзі разом з дітьми взялись до роботи. Власне, це був важливий момент: зробити добру справу всім разом. Бо саме у такі моменти народжуються, формуються і ще більше зміцнюються відчуття дружби, доброзичливості, співпереживання.

Годівнички виготовлені з різних підручних матеріалів: дерево, фанера, пластик, деякі навіть обтягнуті повстю (фетром). Презентували їх під час щоденних «Ранкових зустрічей». А коли трапилось, що хтось з діток захворів, дочекались одужання і тільки після того почепили підготовлені всі пташині «їдальні» на дерева.  Відразу і їжу принесли: різноманітне зерно, соняшникове насіння, крихти хліба. Чи прилітають птахи? Звісно! Особливо це помітно зранку, та ще й тоді, коли всі учні на уроках.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews