Наркотиків на мільйон: яворівські наркозбувачі уже під вартою

23.03.2021 16:17   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LvNews

Суд задоволив клопотання Яворівської окружної прокуратури про обрання чотирьом жителям Новояворівська, які впродовж лютого-березня цього року на території Яворівського району організували збут наркотичних засобів та психотропних речовин (ч.2 ст.307 КК України), запобіжних заходів.

Читайте також

Працівники Галицької митниці виявили понад 200 таблеток психотропної дії (Фото)
У Шегинях затримали чоловіка з майже 300 таблеток екстазі та близько 1 кг амфетаміну (Фото)
На Львівщині припинено діяльність злочинної групи, яка торгувала наркотиками

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Місцева мешканка у змові з трьома чоловіками розфасовувала амфетамін та канабіс, а спільники робили закладки цих речовин, фотографували місця закладок і відправляли покупцям через Телеграм-канал. Кошти за продаж отримували на банківські картки.

Зокрема, трьом спільникам-чоловікам, які  забезпечували доставку психотропних речовин та наркотичних засобів в обумовлені місця, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 181,6 тис грн.

Щодо жінки, то завдяки принциповій позиції прокурорів, підозрюваній не лише призначили тримання під вартою, а й, враховуючи обсяги та вартість вилучених за місцем її проживання наркотиків та психотропів, у порівнянні зі спільниками, збільшили у 2,5 рази розмір застави – до 454 тис грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Яворівського районного відділу поліції.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews