Потрібен ринок деревини: у Рівному працювали над вирішенням проблем у роботі меблевого кластеру та деревообробних підприємств

23.03.2021 18:16   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

У Рівному відбувся круглий стіл з проблемних питань роботи деревообробних та меблевих підприємств Рівненської області, який організувала агенція «ІнвестІнРівне».

Спікерами зустрічі стали народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук, заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг, народні депутати Роксалона Підласа, Галина Янченко, Богдан Кицак, заступник Міністра інфраструктури України Наталія Форсюк, керівник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович, начальник Поліської митниці Державної митної служби Сергій Панчук, представники компаній «Кроноспан», «Свиспан Лімітед», «ОДЕК Україна», «Морган Феніче», «Хйорт Кнудсен».

null
 

Додучились до дискусії і генеральна директорка ТОВ «Кроноспан УА» Наталія Покінська та начальник відділу закупівлі деревини Сергій Сметюх, про це йдеться на офіційній сторінці компанії «Кроноспан Рівне».

- Для стабільної роботи підприємств галузі – дуже важлива ефективна співпраця з лісогосподарськими підприємствами Рівненщини. Вони як учасники ринку, мають стабільно і вчасно виконувати свої зобов’язання по поставці деревини перед всіма покупцями. Від цього на пряму залежить вчасність  виробництва плит та лісоматеріалів, і як наслідок виробництво меблів. Це важливо, адже українські підприємства експортують продукцію в країни Євросоюзу. Вчасність виконання зобов’язань – основа роботи європейського ринку, - наголосила у виступі Наталія Покінська. – Також хочемо подякувати народними депутатами, які відгукнулись на звернення бізнесу та висловили готовність разом допрацьовувати проект закону про ринок деревини.

 

Під час дискусії учасники обговорили проблемні питання дефіциту деревини на деревообробних та меблевих підприємствах Рівненської області, проблематику в проведення аукціонів з продажу необробленої деревини та лісоматеріалів. Торкнулись також питання розробки законопроєкту про ринок деревини. Ще однією темою стали проблемні питання у взаємодії підприємств з рівненською митницею, імпортно-експортних та транспортних операціях.

null
 

- Створення меблевого кластеру на Рівненщині – це мета. Адже маємо для цього необхідний потенціал та ресурси. А головне – спільне бажання та об’єднання зусиль бізнесу, влади всіх рівнів та громади. Мета створення меблевого кластеру об’єднала присутніх гостей. Це дуже необхідно і важливо для розвитку економіки Рівненщини. Бо це і залучення інвестицій у регіон, високооплачуваних робочих місць в області, наповнення бюджету. На шляху до досягнення нашої мети вже були десятки зустрічей, розмов, комунікацій, в процесі яких ми дізналися про проблеми, які потребують вирішення, - написав за підсумками круглого столу на своїй сторінці у Facebook народний депутат Олександр Ковальчук. - Власне я робитиму все від мене залежне, щоб дійти до нашої мети, відритий до комунікації з усіма учасниками цього процесу. Ми вже спільно з колегами депутатами та представниками галузі працюємо над законодавчим врегулюванням ринку деревини, над виваженим текстом законопроекту, який би зробив продаж деревини прозорим та нарешті нормалізував роботу ринку на умовах чесної конкуренції та доступу до деревини. Найближчим часом текст законопроекту буде винесений у залу Верховної Ради.

Приємно було також почути, що бізнес задоволений співпрацею із Поліською митницею і наразі немає нарікань на їхню роботу. То ж працюємо далі.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews