Тернопіль опинився в епіцентрі екологічного варварства (Фото)

24.03.2021 23:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Номер один

22 березня громадські активісти екологічного спрямування з керівництвом обласної екологічної інспекції знайомилися з наслідками «омолодження» дерев у Тернополі і околиці. Присутні переконалися, що йде знищення дерев, а по деяких випадках проходить заготівля деревини.

– У Тернополі на вул. Виниченка , 3 усі переконалися, що це знищення дерев. При тому, аварійну берез навіть не зрізали. Це вказує на те, що йде заготівля деревини. Будуть складати документи на відшкодування збитків. Надзвичайно дикий випадок побачили за Березовицею, по трасі. Використовують мехруку з механізмом для переробки гілок на тріску. При тому гілки не обрізаються, а відгризаються. Всі стовбури дерев пошкоджені, кора здерта. А це десятки дерев! Така сама ситуація у Тернополі на бульварі Д. Галицького, там пан Дереворіз (директор приватного ЖЕКу – ПП «Східний масив» – авт.) працює відповідно до прізвища – знищив до 10 дерев, – розповів голова громадської організації «Екоальянс» Олександр Філь.

Одразу, як екоактивісти побачили це, так зване «омолодження» дерев у Тернополі, було направлено лист міському голові Сергію Надалу з пропозицією внормування ситуації. На жаль, відповідної реакції з боку керівництва Тернопільської міської ради не відбулося.

– Ставлення влади до питань екології дає свій результат. Схоже громада сама має захищати зелені насадження свого міста, – підсумовує екоактивіст Олександр Філь.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Номер один