У тернопільському будинку три роки протікає труба

24.03.2021 13:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Суспільне

Впродовж трьох років у будинку на вулиці Руській, 4 в Тернополі протікає труба холодної води в підвалі. Про це розповів мешканець цього будинку Олександр Посмітюх.

За його словами, з проханням відремонтувати трубу мешканці тричі зверталися до приватного підприємства, яке обслуговує будинок. Головний інженер підприємства Микола Васьковський каже, водопровідні мережі в цьому будинку не могли відремонтувати, бо не було грошей.

У п’ятиповерхівці на вулиці Руській, 4 живе Віра Животко.

"Мені, щоб добратися до свого підвалу, треба брати парасолю, бо постійно тече на голову. Скільки разів зверталися, ніхто нічого не робить", – каже Животко.

Олександр Посмітюх живе у цьому будинку понад 60 років. Чоловік розповідає, труба холодної води тече впродовж трьох років:

"Вода вимила яму. Тут була просто діра, вже засипали землею і поставили дощечку. Відро води натікає за один день. А скільки цієї води пролилося в землю. Це вже тече три роки. Справа в тому, що будинок старий, аварійний. Тут підземний хід під тим будинком. Якщо полетить склепіння цього підземного ходу, а хід висотою приблизно 3 метри. Просто сяде фундамент. Ви уявляєте, що буде, якщо сяде фундамент на 3 метри? Це просто завалиться частина будинку, або і весь будинок".

 

Михайло Смакоуз каже, в підвалі дерев’яні перегородки, а через протікання труби може виникнути замикання в електромережі:

"Воно може замкнути. Вони заізольовані, але що то за ізоляція? Вже 60 років. Алюмінієві дроти. Електропроводка проходить під самою трубою. На електродроти крапає вода. Може зайнятися замкнути і пожежа буде".

Із проханням відремонтувати трубу жителі зверталися до приватного підприємства, на обслуговуванні якого знаходиться будинок, каже Олександр Посмітюх:

"В 2017 році текла труба в цьому підвалі. Її поміняли в тому ж році, але стояк не міняли, бо казав головний інженер, що вони на даний момент не мають коштів. Сказали, що на 2018 рік це питання закладають в кошторис, житлокомунуправа має виділити кошти і буде проведений ремонт. Я підходив в першому кварталі, сказали, можливо в другому кварталі будуть кошти, в другому, можливо в третьому. В 2019 році я теж ходив неодноразово до головного інженера, в приймальну до майстра ЖЕКу. Мотивувалось тим, що немає коштів".

 

Головний інженер підприємства, яке обслуговує будинок на вулиці Руській, 4, Микола Васьковський каже, щоб відремонтувати водопровідні мережі у цьому будинку потрібно близько 50 тисяч гривень:

"Протягом кількох років ми зверталися в управління ЖКГ включити в титульні списки на проведення капітального ремонту системи холодного водопостачання будинку на вуиці Руська, 4, тому що там система складна. Всі мережі проходять під підлогою в квартирах мешканців. У 2020 році ці роботи увійшли в титульний список на проведення капітального ремонту. Але я не можу сказати, чому ці ремонти не були виконані".

Керівниця відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду Ганна Муца розповіла, водопровідну мережу у будинку на вулиці Руській, 4 торік відремонтувати не встигли. Його внесли до титульного списку на капітальний ремонт системи водопостачання на цей рік. Скільки грошей передбачили на це – невідомо.

Загалом у титульному списку на 2021 рік 83 будинки. На капітальні ремонти передбачено 1мільйон 400 тисяч гривень, розповіла Ганна Муца.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне