В Україні вивели картоплю з фіолетовим та червоним м’якушем
Джерело: AgroTer
Про це пише Правий Берег.
Зазначається, що фіолетову картоплю назвали Либідь, а червону Фурор.
Картоплю Либідь вивели шляхом схрещування одного з зарубіжних сортів-похідних дикорослої форми, знайденої колись у Перу, та власного сорту Нагорода. Селекційна робота тривала понад 10 років.
За смаком кольорова картопля – така сама, як і звичайна. Проте вона приваблює екзотичним виглядом, цінується за високий вміст антиоксидантів, використовується як природний барвник продуктів харчування, підходить для переробки, зокрема виробництва чипсів.
Читайте більше на TeNews.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: AgroTer