На Рівненщині вилучили бурштину вартістю на понад 11 мільйонів гривень

27.03.2021 18:05   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: ITV

170 кг ювелірних виробів і 1300 кг бурштину: СБУ заблокувала нову контрабандну схемуУ зловмисників вилучено декілька партій «сонячного каменю» на понад 11 млн грн.

Про це повідомляє Управління СБ України в Рівненській області.

Під час обшуків за місцями проживання та у виробничих приміщеннях учасників протиправної діяльності загалом було виявлено:

- майже 1300 кг бурштину різних фракцій;

- понад 170 кг готових виробів;

- технологічне обладнання для обробки бурштину;

- комп’ютерну техніку та чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності.

Документування протиправної діяльності групи правоохоронці розпочали у вересні минулого року. За цей час встановлено контрабандний канал та особи його організаторів.

Для нелегального вивезення обробленої продукції за кордон ділки використовували «маршрути» через аеропорти «Бориспіль» і «Львів», а також сервіси міжнародної пошти за підробленими товарно-супровідними документами.

Встановлено, що незаконний бізнес організував громадянин однієї з країн Південного Кавказу. До нього він залучив, зокрема, 7-х мешканців Рівненської області, які скуповували у місцевих старателів нелегально видобутий бурштин.

З частини придбаної продукції ділки виготовляли ювелірні прикраси на замовлення іноземних клієнтів. Для обробки камінню вони використовували виробничі потужності одного з приватних підприємств в області.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України накладено арешт на вилучене майно. Вирішується питання щодо повідомлення підозр учасникам угруповання.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ITV