«Соціальні менеджери» для ветеранів АТО: у Рівненській ОДА обговорили унікальний проєкт

29.03.2021 09:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
На Рівненщині обговорили впровадження на Рівненщині соціального проєкту із питань ветеранів.
 
Рівненську область відвідали Вадим Свириденко – Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій та Андрій Ляхович – радник керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.
 
Під час зустрічі із першим заступником голови ОДА Сергій Подолін та директоркою «Ветеранського Простору» Ольгою Яковлєвою обговорили впровадження на Рівненщині соціального проєкту із питань ветеранів.
 
«Рівненщина – пілотний регіон. Проєкт передбачає, що у громадах області працюватимуть «соціальні менеджери» для роботи із ветеранами, - розповів Сергій Подолін. - Триває робота із керівниками територій. Наша позиція – у кожній територіальній громаді має бути фахівець, який дбатиме про ветеранів АТО та їхні сім’ї. В області є майже 11 тисяч ветеранів - учасників АТО, а також 261 сім’я загиблих. Жоден із них не повинен лишитися поза увагою держави».
 
Ольга Яковлєва додала, що проєкт перебуває в активній фазі. Він розпочався з Рівненського району, а з 1 березня масштабувався на всю область.
 
«Для голів територіальних громад краю представлено щонайменше три варіанти для створення робочих місць для таких працівників - введення штатної одиниці, покладання обов’язків на наявних працівників або ж залучення на паритетних засадах осіб, які перебувають на обліку в центрах зайнятості», - розповіла Ольга Яковлєва.
 
На сьогодні вже у 21 громаді Рівненщині створили такі робочі місця. Також вже створено асоціацію капеланів області з метою налагодження комунікації та співпраці між капеланами різних релігійних спільнот.
 
«У кожній громаді мають знати проблеми кожного із ветеранів, а також членів їх сімей. Тому важливо для ефективної співпраці використовувати усі можливі майданчики, як от «соціальні» менеджери у громадах та священнослужителі», - зазначив Андрій Ляхович.
 
Вадим Свириденко додав, що він та Офіс Президента будуть усіляко підтримувати даний проєкт. Адже Рівненщина є пілотною у його втіленні, тому у майбутньому цей досвід стане базовим для всіх територіальних громад України.
 
Джерело: Рівненська обласна державна адміністрація

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews