Дитсадок, пожежне депо та приймальне відділення обласної лікарні: три об’єкти Рівного зводять в один

29.03.2021 11:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
 
На Рівненщині проінспектували Велике будівництво заступник міністра інфраструктури і розвитку територій Іван Лукеря та заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

 

Також долучилися до огляду об'єктів народний депутат Віталій Брезгін та обранці від Рівненщини - Олександр Ковальчук, Олександр Аліксійчук, а ще керівництво міста.

Так, на 90% завершене пожежне депо.

Вже повністю готові три поверхи, де розташовані 44 квартири для рятувальників. Залишилося дообладнати адміністративне приміщення та диспетчерську зону. Для закінчення будівництва виділено 1 млн грн з обласного бюджету, ще 6 млн грн надійдуть з інших місцевих бюджетів на умовах співфінансування. Розташування пожежного депо в густонаселеному мікрорайоні «Північний» дасть можливість в рази скоротити час прибуття пожежно-рятувальної техніки до місця виникнення надзвичайної події.

Сподобався урядовцю дитсадок-вулик на Ковальця. Будівельники вже зводять другий поверх, а останніми днями на об’єкті працює до 80 людей.

На будівництво вже спрямували більше 40 млн грн. Цьогоріч 60 млн грн залучено із Державного фонду регіонального розвитку та 7 млн грн з бюджету міста Рівне. Як розповіла Людмила Шатковська, за умови дофінансування із місцевого бюджету є можливість завершити дитсадок у цьому році.

На фінішній прямій перебуває реконструкція Рівненської обласної клінічної лікарні в рамках програми «Велике будівництво». У відділенні вже встановлений супер сучасний та потужний комп’ютерний томограф. Ще планується поставка УЗД та МРТ апарату, а також ендоскопічного та лабораторного обладнання. Відділення буде ділитися на зелену, помаранчеву і червону зони.

«Програма Президента «Велике будівництво» активно розвивається. Адже минулий рік довів ефективність програми по кожному напряму. Цього року напрям соціальних об’єктів програми розширений проектами будівництва та відновлення лікарень і об’єктів культури. У 2021 році до «Великого будівництва» включено 500 об’єктів. Мінрегіон спільно з регіональною владою і місцевим самоврядування працює, щоб якнайшвидше завершити будівельні роботи», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

Загалом на Рівненщині у межах президентського проєкту «Велике будівництво» зводять 11 соціальних об’єктів.

Джерело: Рівненська обласна державна адміністрація 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews