У Зборові показали годинник, за яким звіряють час містяни

30.03.2021 13:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Номер один

Більшість мешканців старовинного Зборова звіряють час за центральним міським годинником, який розміщений на ратуші. Його багато років доглядає Микола Іванович Мельник.

 Майстер розповів, що основний механізм годинника датується 1931 роком. На сьогодні на ратуші продовжують працювати 2 із 4 годинників. Також є гучний дзвін, але він наразі відключений.

 

Після накручування годинник працює 40 годин і далі потребує нового заведення. Щодня зранку пан Микола виконує завчену до дрібниць роботу зі змащування та накручування годинника, про яку більшість зборівчан навіть не здогадуються. За словами Миколи Івановича, годинник відколи він ним опікується, всього один раз виходив з ладу, але ці неполадки оперативно ліквідували власними силами.   

До речі, у ратуші є ціле горище на склепіннях, яке зараз не використовується.

– За зачиненими вікнами відкривається краєвид на різні сторони міста. Це моє відкриття я тепер хочу показати іншим. Якщо провести відповідні ремонтні роботи та облаштування горища, я впевнений, туди систематично будуть навідуватись як містяни, так і туристи, – розповів зборівчанин, керівник соціально-інвестиційного відділу у «Контінентал Фармерз Груп» Василь Мартюк.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Номер один