2 млн грн за невідремонтовані дороги: директора господарського товариства на Львівщині підозрюють у привласненні чужого майна

01.04.2021 18:34   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LvNews

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору одного з ТзОВ на Львівщині за службове підроблення та заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах  (ч.1 ст.366, ч.4,5 ст.191 КК України).

Читайте також

Сільського голову на Львівщині засудили за привласнення 35 тис грн бюджетних коштів
На Львівщині на лаві підсудних опинились приватний підприємець та інженер технічного нагляду, яких обвинувачують у привласненні 1 млн грн бюджетних коштів
На Львівщині директор банківського відділення привласнила 900 тисяч гривень

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що в період 2018-2019 років ТзОВ, як генпідрядник, мало провести капітальний ремонт доріг у смт.Великий Любінь та у с. Бартатів (Городоцький район). Роботи були виконані не в повному обсязі та з порушенням норм чинного законодавства, проте керівник господарського товариства вніс неправдиві відомості у акти приймання виконаних будівельних робіт, що і дозволило отримати кошти, виділені на ремонт.

Як наслідок, керівник фірми заволодів коштами місцевих бюджетів на суму майже 2 млн грн.

Наразі тривають слідчі дії, проводяться обшуки за місцем проживання та роботи підозрюваного керівника, а також осіб, які можуть бути причетні до вказаного кримінального правопорушення.

Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області та працівниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк від 7 до 12 з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews