Сорок громад Рівненщини мають шанс отримати кошти на швидкісний інтернет

02.04.2021 12:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Із 64 територіальних громад Рівненщини 40 мають проблеми із швидкісним інтернетом. Разом з тим, є  шанс отримати кошти на проведення оптоволокна. 100% фінансування на це надає держава.

Про це йшлося під час селектору з керівниками територіальних громад під керівництвом голови ОДА Віталія Коваля.

«40 територіальних громад  мають проблеми із швидкісним інтернетом , а це відповідно проблеми із дистанційним навчанням, із наданням якісних адміністративних послуг людям. Тож ці території мають реальний шанс отримати кошти на інтернет, не залучаючи жодної копійки з місцевого бюджету. Водночас, попередні заявки до Міністерства цифрової трансформації подали лише половина цих громад», - зазначила  заступник голови ОДА з питань цифрової трансформації Іванна Смачило.

Вона нагадала, Міністерство цифрової трансформації наразі збирає попередні клопотання від громад, щоб їх опрацювати та надати консультаційну допомогу у випадку невідповідності. Це дасть більші шанси конкретній громаді отримати кошти.

Також йшлося про субвенцію для створення ЦНАПів.

Протягом 30 днів Міністерство цифрової трансформації буде приймати пропозиції для отримання субвенції. Кошти надаються на будівництво, реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт, облаштування будівель та приміщень під ЦНАПи. Обов'язкове співфінансування з боку громади не менше 10%.

Пресслужба РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews