Рівненщина організовує охорону лісів від пожеж

02.04.2021 19:21   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Питання дотримання правил пожежної безпеки на Рівненщині перебуває на постійному контролі. На цьому наголосив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час селекторної наради з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів.

Йшлося, зокрема, про підготовчі роботи в області для організації надійної охорони лісів від пожеж.

«Рівненщина демонструє гарний приклад злагодженої координаційної роботи. Адже щодня рятувальники ДСНС, поліція, лісівники та інші фахові структури моніторять ситуацію в області та миттєво реагують на будь-які виклики. Адже ми знаємо, що запобігти легше, ніж ліквідувати», - зазначив Сергій Подолін.

Так, наразі в області працює 57 телевізійних систем відеоспостореження. Маємо 91 спостережний пункт в лісових екосистемах, з яких 86 – вежі. Окрім цього функціонує 13 диспетчерських пунктів протипожежного відеоспостореження в лісгоспах, перекрито та перекопано 158 лісових доріг. Також облаштовано 225 штучних пожежних водойм в лісових масивах.

Сергій Подолін наголосив, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор, який можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками. Лише за березень місяць було зафіксовано 17 пожеж на відкритих місцевостях. Стільки ж було складено штрафних протоколів.

«Спалювання сухої трави призводить до пожеж в екосистемах, погіршення якості повітря та до найгіршого - людських втрат. Тому звертаюсь до громадян з вимогою дотримуватися законодавства та не спалювати суху рослинність. Такі дії мають жахливі наслідки як і для навколишнього природного середовища, так і для здоров’я оточуючих», - зазначив Сергій Подолін.

Прес-служба РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews