Заслужене покарання: На Тернопільщині засудили до довічного ув’язнення чоловіка, який убив 18-річну студентку

07.04.2021 12:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Трагедія сталася у селі Воля Теребовлянського району. 18-річна студентка ТНЕУ Діана пізно вночі поверталася додому з подругою та її хлопцем. Колишній залицяльник несподівано вискочив з-за кущів і наніс дівчині смертельні удари ножем. Він також поранив хлопця, який був поруч.

Чоловіка 5 квітня засудили до довічного ув’язнення.

Теребовлянський районний суд засудив до довічного позбавлення волі обвинуваченого у вбивстві 18-річної дівчини 5 квітня 2021 року колегія суддів Теребовлянського районного суду Тернопільської області ухвалила вирок у кримінальному провадженні щодо обвинувачення Володимира З. у вчиненні злочинів, передбачених п. 4 ч. 2 ст. 115 (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю) та за ч. 2 ст. 125 КК України (легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я).

Так, відповідно до вироку суду, 14 вересня 2019 року, приблизно опівночі обвинувачений Володимир З., перебуваючи у центрі с. Воля Теребовлянського району, підійшов до потерпілої Діани М. та кулаком вдарив її в обличчя, від чого вона втратила рівновагу та впала. Тоді обвинувачений кухонним ножем, який заздалегідь взяв із дому, використовуючи явну перевагу в силі, подолавши опір зі сторони дівчини, у присутності близьких для неї людей наніс їй численні удари у життєво важливі органи.

Намагаючись припинити дії обвинуваченого, один із присутніх Назар Б. спробував завадити протиправним діям Володимира З., однак той вдарив його ножем у плечі. У результаті отриманих травм 18-річна Діана М. померла дорогою до лікарні. У судовому засіданні обвинувачений свою вину заперечив та не розкаявся.

За результатом розгляду кримінального провадження колегія суддів Теребовлянського районного суду визнала Володимира З. винним в умисному вбивстві з особливою жорстокістю Діани М. та спричиненні легкого тілесного ушкодження з короткочасним розладом здоров’я Назару Б. На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим Володимира З. засуджено до довічного позбавлення волі, повідомляє пресслужба Теребовлянського районного суду.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews