У Вараші на базі лікарні працюватиме ПЛР-лабораторія

07.04.2021 16:51   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
 

Сучасну ПЛР-лабораторію незабаром матиме Вараська багатопрофільна лікарня. Наразі тут тривають завершальні опоряджувальні роботи, заклад готують до встановлення високотехнологічного обладнання, повідомив голова Вараської міської територіальної громади Олександр Мензул.

У лабораторії здійснюватимуть молекулярно-генетичні дослідження коронавірусу SARS CoV-2 та діагностуватимуть інші інфекційні хвороби.

«Думаю, лабораторія працюватиме ефективно, вчасно діагностуватимуть інфекційні захворювання, насамперед COVID-19, і ця меддопомога буде максимально наближена до населення», - зазначив начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Вівсянник, який ознайомився із ходом робіт в лікарні.

Площа ПЛР-лабораторії становитиме 113 квадратів. Медики планують тут виконувати 70 досліджень за зміну, розповіла директор лікарні Тетяна Латишенко. Раніше аналізи доводилося везти до обласного центру. Після введення в дію ПЛР- лабораторії жителі Вараської громади, до якої увійшло окрім міста ще 17 сіл, послуги зможуть отримати на місці.

Прес-служба РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews