У Тернополі посилюють карантин

08.04.2021 13:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Терноград

7 квітня, відбулося онлайн-засідання штабу з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації на території Тернопільської громади.

Під час засідання обговорили епідеміологічну ситуацію у місті щодо рівня захворюваності на COVID-19, інформує прес-служба міськради.

Як повідомив на засіданні міського оперативного штабу заступник начальника Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області Іван Рибчак, найбільше порушень карантинних обмежень минулого тижня спостерігалося у торговельно-розважальних центрах та супермаркетах, порушення зафіксовано і в чотирьох закладах громадського харчування.

Зважаючи на значні порушення карантинних вимог у торговельних закладах, учасниками оперативного штабу прийнято рішення з 8 квітня збільшити кількість працівників поліції, муніципальної інспекції, Держпродспоживслужби, відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів для роботи в торгових та торгово-розважальних центрах, а також запровадити посилені заходи контролю за дотриманням на території ТМТГ встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів, що відповідають «помаранчевому» рівню епіднебезпеки, згідно з Постановою КМУ № 1236 від 09.12.2020 року та рішень Штабу з висвітленням у засобах масової інформації.

Серед них:

роботу в торгово-розважальних та торговельних центрах дозволено проводити за умови спільного контролю на вході-виході з закладу працівником центру з представником поліції чи Нацгвардії, забезпечивши проведення температурного скринінгу відвідувачів, контролю обліку відвідувачів, перебування у приміщенні не більше, ніж 1 відвідувач на 10 кв. м торговельної площі, наявності відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м, а також дотримання інших санітарних і протиепідемічних заходів згідно із чинним законодавством;

заборонено роботу розважальних центрі, дитячих розважальних центрів та дитячих ігрових кімнат;

заборонено проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів (крім проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів в закритих приміщеннях без глядачів та в обмеженій кількості глядачів (не більше 50 %) на відкритих спортивних спорудах за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників);

проводити усі Богослужіння, інші релігійні обряди та заходи з використанням одноразового посуду на вулиці поруч з храмом за умов дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми та інших санітарно-протиепідемічних заходів або в режимі онлайн;

з 12 квітня учні 1-4 класів закладів загальної середньої освіти навчатимуться у звичній формі (офлайн), а учні 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, а також учні позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти – дистанційно;

з 12 квітня дозволено проведення практичних заняття у майстернях, лабораторіях закладів професійної (професійно-технічної) освіти, Галицького коледжу ім. В. Чорновола та Тернопільського фахового коледжу ТНПУ ім. І. Пулюя лише групами до 15 учнів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Терноград