На Тернопільщині на аукціони виставлять майно двох спиртзаводів

13.04.2021 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Кабінет Міністрів України в 2020 році ухвалив провести демонополізацію спиртової галузі шляхом приватизації, через електронну торгову систему «ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ» (що зарекомендувала себе як ефективна та прозора система). 12 серпня 2020 року затверджена Програма реформування та розвитку спиртової галузі на 2020-2023 роки, яка передбачає покроковий план дій з демонополізації ринку на найближчі 3 роки. На першому етапі планується приватизація 30 спиртових об’єктів. Взагалі, на продаж  держава виставить 41 МПД (МПД – місця провадження діяльності та зберігання спирту, що перебувають на балансі Державного підприємства “Укрспирт”) та ще 37 заводів, що входять до складу концерну “Укрспирт”.

Відповідно до Наказів ФДМУ, до об’єктів малої приватизації що перебувають на території Тернопільської області було включено ряд об’єктів Спиртової галузі України зокрема: окреме майно Марилівського МПД, окреме майно Хоростківського МПД, окреме майно Козлівського МПД, окреме майно Кобиловолоцького МПД, окреме майно Мишковицького МПД (база МТП), окреме майно Мишковицького МПД (спиртове виробництво), окреме майно Залозецького МПД.

За наслідками проведених аукціонів протягом 2020 року та 1 кварталу 2021 року в державний бюджет України від продажу окремого майна вищезазначених МПД надійшло коштів на  загальну суму  167,7 млн. грн. (з ПДВ). Слід зазначити, що по окремих вищезазначених об’єктах Управлінням забезпечення реалізації повноважень у Тернопільській області  Регіонального відділення Фонду державного майна України по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській області проводиться претензійно-позовна робота, а саме : не виконання договірних зобов'язань покупців щодо сплати за об'єкт приватизації. Причинами щодо несплати є відсутність у покупця обігових коштів, відсутність дозволу банку на відкриття кредитної лінії та інші.

Найближчим часом планується повторно виставити на аукціони окреме майно Залозецького МПД та окреме майно Кобиловолоцького МПД. Окрім цього, Управлінням планується вперше виставити на електронний аукціон окреме майно Борщівського МПД

Якщо Вас зацікавили об’єкти Укрспирту, які розташовані на території Тернопільської області, чи потрібна додаткова інформація, то фахівці відділу приватизації Управління забезпечення реалізації повноважень у Тернопільській області  Регіонального відділення Фонду державного майна України по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській області нададуть консультацію та допоможуть придбати зацікавлений об’єкт приватизації.

null

 

null

 

null

 

null

Заступник начальника Регіонального відділення ФДМУ по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях – начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Тернопільській області Руслан БЕЛОШИЦЬКИЙ


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews