Розважився: житель Кореччини отримає судимість за повідомення про вбивство

14.04.2021 12:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Взяв мобільний телефон свого брата, зателефонував на лінію «102» та повідомив про вбивство. Чоловіка судитимуть за неправдиве повідомлення.

За процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно 29-річного жителя Рівненського району (територія колишнього Корецького району). Йому інкримінують завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення (ч.1 ст.383 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що на початку березня 2021 року зловмисник повідомив на спецлінію «102» про те, що він вбив свого знайомого. Однак, після виїзду на місце події слідчо-оперативної групи, ця інформація, як і подія, не підтвердилася. Працівникам поліції чоловік пояснив, що для того, щоб розважитися взяв мобільний телефон свого брата, зателефонував на лінію «102» та повідомив про вбивство.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділення поліції №7 (м. Корець) Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Здолбунівська окружна прокуратура

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews