Лікарняні, кредити, навчальний рік: у Верховній Раді проголосовано нові законопроекти

14.04.2021 16:07   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
На позачергових засіданнях проголосовано термінові, важливі для суспільства законопроекти. Зокрема, прийняли Постанову № 4042 про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на забезпечення належної профілактики, діагностики та лікування хворих на цукровий діабет дітей.
 
Про це повідомив голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики народний депутат України (округ 153) Роман Іванісов. 
«Сьогодні в Україні, на жаль, є 9500 тис. діток, які потребують цих заходів, і я вдячний усім колегам, які підтримали Постанову.
 
Також в цілому ухвалили законопроекти:
- 5014, що дасть можливість випускникам шкіл в умовах пандемії обрати зручний для них спосіб оцінювання результатів їх навчання у навчальному 2020/2021 році і отримати документ про здобуття повної загальної середньої освіти;
- 5187, що усуває колізію в законодавстві і повертає виплати за лікарняними;
- 4475 та пов‘язані з ним законопроекти, які дозволять реструктуризувати споживчі валютні кредити;
- 5138-1 щодо можливості громадам зберегти санаторні школи-інтернати, якщо в цьому є потреба, відтермінували процес трансформації на 1 рік.
 
У сесійній залі продовжимо розглядати поправки до законопроекту 2194, а в четвер очікуємо ще одне позачергове засідання», - повідомив посадовець».
 
null
 
 

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews