Вибори на Прикарпатті: ОВК внесла корективи без урахування зниклих бюлетенів

15.04.2021 13:46   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Діло
Окружна виборча комісія закінчує перерахунок голосів у 87-му окрузі на Прикарпатті.

Читайте також

Український фільм з прикарпатцем Вірастюком зібрав 4 млн грн за перший вікенд прокату (Відео)

Про це 14 квітня повідомило ТСН, пише - Діло.

Іще наприкінці березня там відбулися довибори у Верховну Раду. Основна боротьба розгорілася між трьома кандидатами — Василем Вірастюком, Олександром Шевченком та Русланом Кошулинським. Через численні порушення і зникнення бюлетенів почалися суди.

І от 14 квітня в Надвірній знову зібрався Окружком, аби перерахувати голоси на 8-ми дільницях, щодо яких уже є рішення судів. Під час  уточнення спостерігачі теж відзначають порушення: Окружком вносить корективи без урахування зниклих бюлетенів. Уточнені дані мають доправити у ЦВК не пізніше завтрашнього вечора. Тоді вирішать, чи оголошувати офіційні результати виборів.

Тим часом соціологічна група “Рейтинг” опитала мешканців округу і більшість вважають, що під час проведення були фальсифікації. Лише 23 відсотки респондентів назвали виборчий процес чесним.

І фактично половина опитаних вважають єдиним виходом із ситуації, що склалася у Надвірній — призначення нових виборів в окрузі.

Нагадаємо, що на довиборах до Верховної ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області, які ознаменувалися скандалом з підрахунком голосів, оголосили переможцем кандидата від “Слуги народу” Василя Вірастюка.

Його конкурент з партії “За майбутнє” Олександр Шевченко готує судові позови.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Діло