«Міс особлива мама України 2021» -всеукраїнський онлайн-конкурс серед мам, які виховують діток з особливими потребами

15.04.2021 18:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

3 травня стартує вдруге чудовий онлайн-проект, який був створений волонтером Оксаною Трапані Гаденко. Ідея виникла абсолютно спонтанно і ціллю конкурсу було показати всій країні, що незважаючи на випробування долі, ці мами в першу чергу гарні жінки,  майстрині, берегині дому, господині і мають право на щастя. В «Міс особлива мама України» приймають участь жінки, які виховують діток з інвалідністю. Їхнє життя складається з постійних пошуків лікарів, щоденних процедур для дитини, частих реабілітацій. Жити в такому темпі дуже важко, страшно, буває й огортає відчай, приходить депресія. Особлива мама – в душі звичайна жінка, котрій хочеться деколи відволіктися, забути про свої проблеми і просто перезавантажитися для подальшої боротьби за свою кровинку.

nullСудячи з відгуків минулорічних учасниць, конкурс їм дав поштовх, вони подивилися на себе з іншої сторони, поринули з головою в забаву і відпочили морально. В пані Оксани навіть не було сумнівів, що в 2021 році знову відбудеться конкурс і ось уже в березні відкрили реєстрацію і був оголошений відбірковий тур, після проходження якого до 1 туру було допущено 56 учасниць з різних областей України. Тернопільщину представляють Бучак Наталія та Люба Лариса. Обидві жінки надзвичайно талановиті і цікаві особистості. Пані Лариса вдруге приймає участь в конкурсі, минулого року зачарувала членів журі вишиванками та цікавими роботами, тому цілком справедливо здобула титул «Берегиня українського етносу»

Зрозуміло, що планування дня, а тим більше вільного часу жінки, яка доглядає дитину з інвалідністю, не завжди залежить від неї. Врахувавши особливості життя родин, організаторами було виділено по 7 днів на виконання кожного завдання. Отже, 6-тижневий проект складається з 6 турів:

1. Я жінка – я богиня. На цьому етапі учасниця має забути про своє сьогодення і представити себе у всій красі. Згадати, що вона не тільки мама, а гарна в першу черга жінка. Роботу можна викласти у 6 фото або відеоролику до 3 хвилин.

2. Бабусин горщик. Кулінарний конкурс приготування української страви та гарної її подачі. Оцінюється одна страва, обов’язковим є написання рецепту та фото етапів приготування, де видно учасницю проекту за приготуванням страви, також можна змонтувати відеоролик.

3. А я собі українка, україночка! Дуже ефектний фото-тур, де дівчата постануть в вишиванках, українських костюмах різних куточків нашої неньки України.

4. Наші традиції. «Що сторона – то новина!» Погодьтеся, що цей вислів дуже вдалий! В конкурсі приймають участь жінки з різних населених пунктів, областей, тому організатори очікують цікаві відео-розповіді про традиції села, міста, родини.

5. До 150-річчя народження Лесі Українки – читання вірша, уривка поеми поетеси.

6. Танцюють всі – перевтілення в героїню 30-70 років і показати образ в танці твіст, рок-н-ролл, тощо…

nullтернопільчанка Люба Лариса
 

За виконанням робіт буде пильно спостерігати 9 членів журі, оцінюючи виконання по 10-бальній шкалі. Всі учасниці проходять 6 турів, а свої оцінки журі здає в кінці конкурсу, тому хто лідирує на різних етапах невідомо організаторам. До складу журі входять волонтери з Італії та України, а також переможниця першого конкурсу.

Організатори запрошують до співпраці спонсорів. Конкурс проходить в групі «Подаруй усмішку_UA», а також будуть викладені альбоми в організаторів на сторінках у вільному доступі для кожного бажаючого. Доброчинна група створена більше 13 років тому, її діяльність спрямована на забезпечення ліками, речами, продуктами, засобами гігієни багатодітних, малозабезпечених родин, а також сімей з особливими дітками та учасників бойових дій. Кожного тижня кілька десятків коробок з усім необхідним безкоштовно водії доставляють з Італії в Україну. Пані Оксана Трапані Гаденко засновниця спільноти, родом з міста Сторожинець Чернівецької області, вже давно живе за кордоном та серце і душа її в Україні. Цій неймовірній жінці вдалося організувати в сонячній країні українців-емігрантів і італійських волонтерів, які спільно допомагають там, де біда. Добро робити легко, якщо серце бажає поділитися своїм теплом!


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews