На Прикарпатті двох дітей забрали із сім’ї

17.04.2021 14:24   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Голос-Інфо

Представники ювенальної превенції із Калуша підтвердили факти загрози здоров’ю та безпеці дітей в одній із сімей Рожнятівської селищної ради.

Читайте також

На Прикарпатті жінка вигнала літніх батьків жити в хлів (Відео)

Про це повідомляє Рожнятівська селищна рада, пише - Голос-Інфо.

Староста та педагогічний колектив одного зі старостинських округів громади звернулися з проханням перевірити дітей та у випадку виявлення загрози, прийняти необхідні заходи.

«Два роки тому у багатодітній сім’ї померла матір, а батько, який провадив ненайкращий спосіб життя, залишився сам виховувати чотирьох дітей», — повідомляють на сторінці ради.

Через місяць після смерті матері соціальними службами району було прийнято рішення тимчасово влаштувати дітей в центр соціально-психологічної реабілітації в Медині (Галицького району). Діти, за період перебування в центрі, відпочили, адаптувалися, а батько привів житло в належний стан, влаштувався на роботу та дещо переглянув власний спосіб життя. Дітей було повернуто додому.

Однак, така обстановка в домі тривала недовго. Досягали повноліття дві старші доньки і цигарки, алкоголь та сумнівної репутації чоловіки стали постійними гостями в будинку родини. Від цього найбільше страждали молодші діти, семикласник Іванко та четвертокласниця Соломійка. Тривогу забили вчителі місцевої школи, адже були сигнали про втягнення дітей до вживання алкоголю, тютюнопаління, бродягування. Батько з цим справитися не зміг, тому звернувся за допомогою до старости села…

Працівники відділу соціального захисту населення та у справах дітей Рожнятівської селищної ради спільно з представниками  ювенальної превенції відділу превенції Калуського РВП ГУМП в Івано-Франківській області здійснили виїзд в сім’ю та підтвердили факти загрози здоров’ю та безпеки дітей і прийняли рішення тимчасово вилучити неповнолітніх із загрозливого середовища.

Так, 9 квітня ц.р. дітей влаштовано в Івано-Франківський обласний центр підтримки дітей та сімей в м. Тлумач. З сім’єю буде проводитись відповідна робота щодо створення безпечного середовища для неповнолітніх.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос-Інфо