У Львові замість одного кінотеатру збудують шість багатоповерхівок

17.04.2021 16:34   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Щоденний Львів

Власник найбільшого українського виробника соків під маркою «Galicia» споруджуватиме житлові будинки на місці колишнього кінотеатру «Галичина».

Виконавчий комітет Львівської міської ради 16 квітня погодив Тарасові Барщовському внести зміни у містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоповерхівок на вул. Любінській. Комплекс зведуть на території, де за зонінгом повинні розташовуватись громадські та торгові споруди, а генпланом не перебачено будівництво житла.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише - Щоденний Львів.

Нагадаємо, що МУО Барщовському затвердили ще у вересні 2017 р. Забудову проводитимуть на території колишнього кінотеатру «Галичина», який розібрали ще в 2013 році.

Тоді планувалось, що забудовник зведе комплекс багатоповерхівок. Найвища із них, будинок №2, матиме 20 поверхів та 68 метрів у висоту. У той час збудованих офісних чи житлових приміщень такої висотності у Львові не було. Інші чотири будинки мали мати 2, 6, 7 та 10 поверхів.

Верхні поверхи відводили під житло. У комплексі також передбачені кінотеатри, офіси, дитячий центр та підземний паркінг.

Тодішній головний архітектор Юліан Чаплінський зазначав, що район сформований одноманітною радянською забудовою і що вулиця Любінська має «дуже скучний силует, який струнка «свічка» урізноманітнить».

У проєкті 2017 площа квартир становила до 13,6 тис. м2 або ж 229 квартир, а площа паркінгу 9,1 тис. м2.

З невідомих причин будівництво так і не розпочалось. А у 2019 році Барщовський вже звертався за змінами до містобудівних умов. За новим планом передбачалось будівництво офісного центру.

Нові зміни – це повернення до проєкту 2017 року. Однак в нього внесли деякі зміни. Наприклад, 20-поверхової «свічки» не буде. Висотність будинку №2 понизили до 40 метрів. Натомість додали ще шостий будинок висотою в 23 м. Зміни пов’язані з близькістю до Львівського аеропорту.

За теперішнім проєктом площа комплексу дещо збільшилась (з 26 тис. м2 до 31,2 тис. м2). Серед них площа житлових будинків становить близько половини — 16,5 тис. м2 . Площа паркінгу така ж, як проєкті 2017 року — 9,1 тис. м2 , тобто 232 машиномісця. Площа комерційних та громадських приміщень складе 5,6 тис. м2. Також у комплексі передбачається 25-метровий басейн.

Згідно із зонінгом, ця територія належить до зони Г-2 і призначена для розміщення офісів, закладів торгівлі, адміністративних приміщень. За допустимими видами забудови тут дозволяється споруджувати лише будинки з житловими одиницями у верхніх поверхах.

Однак такі містобудівні умови суперечать генплану, оскільки цю територію слід використовувати як громадські центри, комплекси та об’єкти.

Тарас Барщовський – відомий підприємець, який входить до списку топ-100 найбагатших людей України за версією НВ 2020 року і є власником холдингу з виробництва соків T.B.Fruit, найбільшого українського виробника соків під маркою «Galicia».


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів