Палац в Білокриниці міг би стати українським «Діснейлендом»

18.04.2021 13:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

18 квітня в Україні відзначають День пам'ятників історії тa культури. Саме тому підготували добірку столітніх зображень відомої пам’ятки на Тернопільщині – Білокриницького палацу. Ось уже багато років, щорічно він викликає інтерес в туристів із України та сусідніх держав. Пам’ятці вдалось зберегтись до наших часів, через те, що будівля не пустувала.  Сьогодні в палаці знаходиться Кременецький лісотехнічний коледж.

Палац в Білокриниці поблизу Кременця вражає перш за все своєю англо-готичною архітектурою, яку не так часто зустрінеш в цьому регіоні. Також будівля доповнена елементами із стилю ренесанс.

З історії Білокриниці знаємо, що ще перед зведенням палацу тут був мурований замок, який датувався XVI ст. Але він не зберігся до нашого часу, через руйнування під час набігів татар у ХVII ст.

Готичний палац збудували представники родини Чосновських у середині ХІХ ст. Дещо вдосконалив палац наступний власник – граф Воронін.

В колекції польської бібліотеки пощастило відшукати малюнки та ретро фото палацу столітньої давнини. Впевнені, що після перегляду, вам неодмінно захочеться відвідати Білокриницю, та подивитись палац, який багатьом нагадує «Діснейленд».

Тетяна Яцечко-Блаженко

null
Палац в Білокриниці, 1916 р.

 

null
Палац в Білокриниці, 1920 р.

 

null
Палац в Білокриниці, 1925 р.

 

null
Палац в Білокриниці, 1930-ті рр.

 

null
Палац в Білокриниці, 1930-ті рр.

 

null
Палац в Білокриниці, 1930-ті рр.

 

null
Палац в Білокриниці, ХІХ ст. Автор Наполеон Орда

Джерело: www.polona.pl


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews